Kung Fu

Kung fu är kinesisk stridskonst, som har varit en del av den kinesiska folksporten och har under flera tusen år och varit en del av försvaret mot banditer, rövare och invarderande folkslag.

Kung fu är en term som inte bara omfattar stridskonst utan är en beteckning på färdigheter som utförs till perfektion. Färdighter man skaffar sig genom lång tids träning.

Termen för stridskonsten har varierat genom tiderna i kina senast kallade man det för Guoshu (Nationell konst). 1950 ändrade den Kinesiska centralregeringen termen till Wushu (Krigs konst) och man började skapa en standardiserad tävlingsform. Wushu började även marknadsföras som ett sätt att stärka hälsan.

Det vi tränar på Kungfu Stockholm har rötter från den traditionella folkkonsten och kommer inte från den nyare standardiserade wushun.

10 thoughts on “Kung Fu

 1. Markus Nilsson

  Hej!

  Jag skulle vilja börja träna kung fu på nybörjarnivå, antar det inte går denna termin, att det är försent? Men håller ni någon sommartermin, eller är det hösten som gäller?

  Med vänliga hälsningar
  Markus Nilsson

  Reply
  1. admin

   Beror på vad du vill träna. För Baji skiljer vi inte på terminer, gåt att hoppa in när som, kan vara så för dom andra också. bara att fråga

   Reply
    1. admin

     Kontakta ansvarig för respektive grupp eller håll ett öga här för mer exakt info, Baji – Rikard, Wing Tsun – Anton – Bagua och Barnträning – Fredrik, adresser finns under kontakt…

     Reply
 2. Pernilla

  Har en son som fyller 14 som skulle vilja börja träna Kung Fu. Han har inte tränat detta tidigare. Har ni någon nybörjargrupp för ungdomar i hans ålder?

  Reply
 3. Hadde

  Hej jag är 12 år gammal och vill börja på kungfu för nybörjare i Stockholm. Jag undrar hur mycket det kostar att gå på kungfu och hur mycket en kung fu dräkt

  Reply
  1. admin

   Tyvärr har vi ingen träning för så unga just nu, du är välkommen från ungefär 15 år i någon av våra vuxengrupper

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *