Dokumentär om Han Huachen

Vår lärare Lü Baochun har flera lärare i olika stilar men dom två viktigaste är Baji och Taiji. Hans formella lärare i Baji hette Han Longchuan och nu har Shandong TV gjort en dokumentär om hans pappa, Han Huachen. Den är 23 minuter lång i mycket bra bildkvalitet och med undertexter på engelska gjorda av vår kompis Christophe Tiffreau. Den är välgjord och visar hur livet kunde se ut för en mästare i en av dom sista generationerna som använde Kungfu som jobb. Vi besökte kolföretaget i Zao Zhuang på vår senaste resa till Kina och träffade Han Zhende som pratar i filmen, han är barnbarn till Han Huachen och Lüs lärare var hans farbror. Det pratas också om LeiTai och kopplingen till filmen Grandmaster. Mycket nöje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *