Oslo Wu-Tan

Helgen spenderade jag, Miika, Paavo och Antti hos Olso WuTan. Vi har varit i kontakt med deras huvudtränare Paolo Castaneda sedan en tid tillbaka och nu blev mötet äntligen av. Hos Olso Wutan tränar man TangLang (Praying Mantis), Long Fist (barnträning) och Chen Taiji. Elever som är ”innanför dörren” tränar även de stilar som kommer från mästare Liu Yun Qiao dvs Baji, Pigua och Yin Bagua.
Vi träffade Paolo och Magnus från Oslo WuTan tillsammans med några av deras elever och Marit Ramberg från Pachi Tanglang Martial Arts Institute i Kristansand som dagen till ära kom till Oslo med en av sina elever. Marit är sedan många år elev til mästare Su YunChang.


Vi började dagen med att visa upp formuppvisning från olika deltagare och spenderade sedan eftermiddagen med att träna tillsammans. Trots avstånden mellan våra lärare så är Baji en stil som inte skiljer så mycket mellan olika lärare och familjer, givetvis finns det skillnader men likheterna är stora. Dagen avslutades med gemensam middag. Det vackra vintervädret höll humöret uppe under söndagens pass med Magnus där det blev mycket utbyte av ideer och träningsmetoder.


Jag är otroligt glad över att resan blev av och är mycket glad för att på nära håll hittat nya Baji-syskon och hoppas och tror att vi får se några norrmän i Stockholm, kanske redan senare under våren!

Stort tack till Oslo WuTan, Paolo, Magnus, Marit med flera för ett fantastiskt bemötande och en mycket givande helg.

Länkar:
Olso WuTan

Pachi Tanglang Martial Arts Institute Norway

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *