Category Archives: Workshop

22 -24 Augusti 2014 Baji Quan Summer Camp med Lü Baochun

Han Longquan (1917-1985)

Den 22 Augusti 2014 är det dags för årets Baji Quan Summer Camp som i år arrangeras i Stockholm.

För uppdaterad information och priser se Facebook Eventet.

Som vanligt är alla oavsett tidigare erfarenheter välkomna. Vår lärare Lü Baochun har många års erfarenhet av att undervisa i Kung Fu och anpassar träningen efter din nivå.

I år ser schemat ut enligt följande:
Fredag eftermiddag – Hur tränar man för att få den explosionskraft som Baji är känd för
Lördag förmiddag – Parallella spår Grundträning eller Tillämpningar
Lördag Eftermiddag – Vänlig sparring för de som vill

Söndag – Två parallella spår mer taktik för fighting eller Biangan (whipping staff)

 

 

Wing Tsun Workshop 5:e april

Lördagen den 5 april är det workshop med möjlighet till gradering.
Temat är graderna 1-4, det vill säga grundtekniker med deras tillämpningar.
Vi drar igång på morgonen kl 0900, och håller på till kl 1200.

Priset är 300 för workshop, och 350 för workshop med gradering.
Platsen är Brunkbergstorg 5, 1 trappa ner.
Klädsel är som vanligt; barfota och vanliga träningskläder.
Kontakta Anton Grünfeld för anmälan eller ytterligare info.

Gradering

Wing-Tsun Worshop med Gradering

Lördagen den 19 oktober är det WT-workshop på Kungfu Stockholm. Fokus kommer ligga på grundtekniker och deras många applikationer. För de som vill kommer det erbjudas graderingsmöjlighet.
Vi kommer köra igång kl 1000 och avslutar med en gradering ungefär kl 1230. Priset för detta är 250 sek för workshopen, och 300 för workshop med gradering. Lokal är vår torsdagslokal, Brunkebergstorg 5. Anmälan görs via mail till Anton

Reservation för ändringar.

Klädsel är som vanligt: vanliga träningskläder och barfota.

intro-logotyp

Workshop med Lü Baochun 9-10 mars

I samarbete med DIF kampsportsförening anordnar vi kommande helg workshop i Kungfu med vår huvudtränare Lü Baochun.

Lü

Helgen 9-10 Mars kommer Lü Baochun till Sverige för att hålla ett träningsläger i den Kinesiska kung-fu stilen Baji. Lägret hålls i Djurgårdsandans Sportcenter. Detta gör att vi kan erbjuda en unik möjlighet för medlemmar i DIF Kampsport att avgiftsfritt själva delta i detta helgläger. Ett trevlig och intressant tillfälle att kanske bredda och fördjupa sina färdigheter eller som komplement i sin egen träning.

Vad:
Baji (Bajiquan) är en kinesisk fightingstil. En specialitet är att ta sig nära motståndaren och använda armbågarna med explosiv kraft. Anfall och försvar separeras aldrig i baji, utan sker samtidigt. Bajins rörelser ser ofta enkla ut men den bakomliggande kroppsmekaniken är avancerad. Stilen är berömd för sin explosiva kraft på kort avstånd.

Hur:
Träningen kan se ut på följande sett. Man börjar med att öva stabilitet, avspändhet och explosivitet. Träningen består av form, enskilda tekniker, parövningar, applikationer samt sparring. Alla är välkomna att delta oavsett tidigare erfarenhet. Träningen passar alla åldrar.

Vem:
Lü Baochun är en av vår samtids skickligaste utövare och kända namn inom Baji och kinesisk fighting. Lü Baochun började i tidig ålder lära sig Shaolinquan (Shaolin Kung fu). När han fyllde åtta introducerades Lüs för fler olika mästare. Lü har studerat olika stilar men hans intresse ligger i att studera bajiquans och taijiquans djupgående natur. Sedan många år bor och undervisar Lü i Finland. Han är en uppskattad lärare som kan anpassa träningen oavsett deltagarnas nivå eller tidigare erfarenheter.

När:
9-10 Mars
Lördag kl. 11.30-17.00
Söndag 09.00-15.00

Vill man delta så finns det en anmälnings lista man skriver upp sig på i receptionen. Som medlem i DIF Kampsport är lägret avgiftsfritt. För övriga, gästtränare och icke medlemmar är priset 500kr/dag, deltar man båda dagarna är priser 800kr. Samtliga anmäler sig i receptionen.

Välkommna!

Workshop och Gradering i Wing Tsun helgen 8-9 dec

Hej!

Nu till helegen är det workshop och gradering i Wing Tsun på Kungfu Sthlm. Vi kör både lördag och söndag.  Vi drar igång på lördag kl 1230. På söndagen börjat vi kl 1530. Gradering kommer primärt att hållas på lördagen, men man kan gradera sig även på söndagen.

Platsen är Brunkebergstorg 5, vår vanliga torsdagslokal. Ni som brukar gå på tisdagar: Åk mot centralen, så ligger Brunkebergstorg bakom Kulturhuset. Maila eller ring mig för koden till dörren.

Priset för detta är 300 sek för en dag (lördag eller söndag) eller 500 sek för båda dagarna. Anmälan sker via mail till Anton. Ange namn, grad (den man har), och vilken dag man kommer. Betalning sker till vårt plusgiro: 613005-8, ange namn i kommentarsfältet.

Har ni frågor eller funderingar är det bara att maila eller ringa mig, så ska jag svara efter bästa förmåga.
Vi Ses i helgen!!