Terminsstart höst 2018 ny tid!

Från och med i moergon tisdag den 4/9 så tränar vi 17:30 – 19:30. Adressen är som vanligt Rosenlundsgatan 54 nära Södra station och ring på där det står Aikido.

Alla välkomna, dags för alla “gamla” att komma igång igen och hjärtligt välkommen om du är ny och vill testa på

Här är en fin liten video om hur man kan använda tekniker och ideer från lilla formen.

Sweden International Wushu Camp 2016

Nu den 30 – 31 januari 2016 har vi Sweden International Wushu Camp som är en del av Svenska Kung Fu och Wushu Förbundets satsning på Taolu.

Det är öppet för alla att delta men man måste anmäla och betala för sig i förväg. Det går inte att göra på plats.

Kostnaden för medlemmar i förbundet (vi är medlemmar i förbundet) är:
250 kr för dig under 16 år och 850 kr för dig över 16 år.
Betala till Svenska Kung Fu & Wushuförbundet bankkonto 89011-9838340199

Det är viktigt att inse att det är inte ett landslagsläger där bara de som är med i landslaget kan delta utan det är för alla som vill förbättra sin kung fu. Ta reda på vilka moment som bör ingå i din träning för att bygga de egenskaper som är viktiga i kung fu samt hur ett träningsupplägg inför tävling kan se ut.

Campen är dessutom tillsammans med SM en viktig del för uttagning till landslaget, det är även ett bra forum för att umgås med likasinnade kung fu entusiaster.

Swe int wushu camp

Anmäl dig redan idag. Betala avgiften till bankkontot ovan och mejla ditt namn till mathiassand77@gmail.com så lägger han in er på deltagarlistan.
Har du fler frågor kan du även ringa Mathias på 076 182 85 02.

Dokumentär om Han Huachen

Vår lärare Lü Baochun har flera lärare i olika stilar men dom två viktigaste är Baji och Taiji. Hans formella lärare i Baji hette Han Longchuan och nu har Shandong TV gjort en dokumentär om hans pappa, Han Huachen. Den är 23 minuter lång i mycket bra bildkvalitet och med undertexter på engelska gjorda av vår kompis Christophe Tiffreau. Den är välgjord och visar hur livet kunde se ut för en mästare i en av dom sista generationerna som använde Kungfu som jobb. Vi besökte kolföretaget i Zao Zhuang på vår senaste resa till Kina och träffade Han Zhende som pratar i filmen, han är barnbarn till Han Huachen och Lüs lärare var hans farbror. Det pratas också om LeiTai och kopplingen till filmen Grandmaster. Mycket nöje

Torsdagsträningar 16 april -18 juni

Imorgon torsdag (16 april) startar vi torsdagsträningar.

Plats: Tantolunden uppe på höjden (T-bana Zinkensdamm). Där finns det en grusplätt med några bänkar.
Tid: 18:00 – 20:00 (20:00 – 21:00 Push-hands)
Pris: 75 kr/gång (För de som betalat terminsavgift för tisdagsträningen betalar 50 kr/gång)
OBS! Alla måste betala medlemsavgiften 200 kr/år.

För Tai Chi så är schemat enligt följande:
18:00-19:00 Tai Chi Svärd
19:00-20:00 Tai Chi Handform
20:00-21:00 Push-hands

 

Träna Tai Chi från vårterminen 2015

Nu kan man även träna Tai Chi (Taiji) på Kung Fu Stockholm i och med ett samarbete med Li Tianji Quanfa Sweden (Wushu Qigong Stockholm)

På tisdagar kommer vi ha nybörjarpass med inriktning på grunderna i Taiji, dvs utveckla stabilitet, balans, avspänning och struktur.

Passet:
Början: Uppvärmning och dynamisk stretching för att sedan fortsätta med grundstegen (Taiji gång).
Mitten: Genomgång av enskilda rörelser och sekvenser från Taiji 24 formen.
Slutet: Enklare fys och stretching.

Ansvarig för träningen kommer vara Niklas, som har tränat Taiji (med och utan vapen) för Wang Yanji i mer än 15 år.

Kungfu Stockholm deltog i Wushu Stockholm Open

I lördags (13/12) så arrangerade Wushu Stockholm IF Wushu Stockholm Open i Hökarängen.

Det var ett trevligt arrangemang med familjär och välkomnande atmosfär. Det var kunniga domare och bra skött.

Man tävlade i moderna tävlingsrutiner men även i traditionella stilar och de var vänliga nog att skapa en veteran/senior grupp för Rikard och Mathias från Kungfu Stockholm.

Det var tävlande från främst Stockholm och Norge. Det ända som inte var bra med tävlingen var att det kunde vara många fler deltagare. Jag menar, det arrangeras inte många Taolu tävlingar i Sverige så det gäller att passa på när tillfälle ges. Det är inte konstigt med att visa upp sin träningsrutin. Det är  inte otraditionellt att visa upp det man tränar för det har man alltid gjort i Kina och de som har åkt runt och tränat i Kina vet att man måste visa upp någonting. Det är bra för den egna utvecklingen och det är kul. Alla tycker om det oavsett nivå.

För mig är det viktigt att få ut några saker från sin träning:

  • Bättre hälsa
  • Bli starkare (Fysiskt och mentalt)
  • Kunna försvara sig
  • Få någonting att visa upp (t ex en färdighet eller rutin)

Synd att vi har så många bra utövare i vår förening som inte tog tillfället att visa någonting. Nästa gång får vi se till att ställa upp med en starkare trupp.

Nedan är klipp från Rikard och Mathias rutin på mattan.

 

 

 

 

Kungfuträning på Bondegatan 24

På Onsdagar och Lördagar på Bondegatan 24 finns det möjlighet till öppen träning (Drop in 80 kr, är vi många blir det billigare) tillsammans med Stockholm Wudang Taiji.  Det är drop-in-träning för dem som vill träna extra, så är ni en grupp eller vill träna själva så går det bra att göra det.
Vi hoppas att den här lösningen med Stockholm Wudang Taiji kan underlätta för våra medlemmar att träna lite mer och avancera i sin utveckling.

Onsdagar 
19.45 Traditionell Kungfu

LördagarKung Fu Saturdays
13.00 Traditionell Kungfu

En gång i månaden blir det “Kungfu Saturday” med ett speciellt tema. Startar sista helgen i Oktober.

Kung Fu Saturdays är ett initiativ som syftar till att stärka den traditionella Kungfu-scenen i Stockholm och Sverige. Vi ses en Lördag i månaden och tränar tillsammans, eller bara umgås för att knyta kontakter samt skapa gemenskap.
Taiji Quan, Bagua Zhang, Baji Quan, Xingyi Quan, Wudang, Shaolin, Choy Lee Fut… alla är välkomna att komma och utbyta idéer och kunskaper. När vi kommit igång är tanken att kunna arrangera workshops tillsammans och på ett bra sätt nyttja den kompetens som finns i Sverige.

Terminstart

Denna vecka startar höstterminen på Kungfu Stockholm!
Som vanligt erbjuder vi träning i Bagua, Baji och Wing Tsun. Alla är välkomna, gamla som nya elever. I vanlig ordning är man alltid välkommen att pröva ett pass gratis.
Det enda man behöver göra är att anmäla sig i förhand till respektive instruktör.
Första passet är nu på tisdag (26/8), platsen är Rosenlundsgatan 54, en trappa ner. Ring på porttelefonen till Aikido-klubben för att bli insläppt.

För Bagua: Fredrik Regn
För Baji: Rikard Elofsson
För Wing Tsun: Anton Grünfeld

kast